Wat is narratief coachen?

Narratief coachen is het samen onderzoeken van jouw levensverhaal. Je creëert je eigen leven met de bril die je opzet en de keuzes die je maakt. Door jezelf te zien als de hoofdpersoon in je eigen verhaal kun je met meer afstand kijken naar zaken die je beperken en regie nemen richting een betekenisvol leven. 

Je bent de schrijver van je eigen levensverhaal! Welk verhaal vertel jij?

Met je voorstellingsvermogen en intentie, met de bril die je opzet, creëer je je eigen leven. Je kiest je relaties, wisselt van baan, kiest de kleding die je draagt en ontwikkelt je persoonlijke verhaal.

Het leven is een creatief proces dat altijd in beweging is. Om je leven richting te geven is het belangrijk om af en toe stil te staan.

Het verhaal van je leven kan je bevrijden of beperken. Het ontdekken, onderzoeken en eventueel aanpassen van dat verhaal is een van de meest bekrachtigende dingen die je kan doen in je leven. Je vindt jezelf opnieuw uit en dat is precies wat het leven met regelmaat van je vraagt. 

Liminaliteit: een nieuwe fase in je leven vormgeven

Een passend moment om jezelf opnieuw vorm te geven is als je in een overgangsfase zit, de zogenaamde liminale fase. Het is de periode waarin je iets achter je hebt gelaten, terwijl de nieuwe situatie nog niet is gerealiseerd.

Je bent wellicht wat verdwaald, voelt sleur, of bent juist vaste grond onder je voeten verloren. Het is niet altijd fijn om in deze situatie te zitten. Maar hij is essentieel voor transformatie: het is ‘the messy middle of change’ . 

Het goede nieuws is dat hier oók creatiekracht bij vrijkomt: alles ligt weer open. Dat betekent dat je opnieuw kiest voor wat je waardevol vindt, voor wat goed voelt of niet, en voor wat je als mooi en lelijk ervaart.

In zo’n fase wordt een nieuw hoofdstuk geschreven, ontstaat een nieuw perspectief en hierbij horen nieuwe rituelen.

Rite of passage

Het Bloom traject kan je zien als een overgangsritueel. We onderzoeken samen wat je los mag laten en hoe je jezelf opnieuw wilt vormgeven.

Het is een ontdekkingsreis terug naar jezelf. Waarbij kleding, stijl en kleur creatieve middelen zijn om andere kanten en energieën in jezelf wakker te ‘kussen’.

Ontdek welke keuzes en kleuren jou energie geven en welke stijl past bij de persoon die je nu wilt zijn.