Stijlcoach Myrthe Frederix

Over Myrthe

Waarom stijlcoaching?

Mijn missie is jou te laten stralen en te laten staan voor wie je bent, zonder concessies. Ik gun het iedere vrouw om tot bloei te komen! Jouw authentieke zelf zijn en omarmen wie je dan bent. Leven vanuit je waarden. Want ik geloof dat de wereld daar een betere plek van wordt.

Samen ontdekken we waar jouw unieke kracht ligt. En vervolgens vertalen we dit zichtbaar naar de buitenkant.

Als jij je kleedt naar jouw essentie, voelt wie je werkelijk bent en hiervoor gaat staan, dan gaat dit doorwerken op álle vlakken van je leven. Je voelt je zelfverzekerder, je gaat meer klanten aantrekken die bij je passen, staat steviger in je werk en je relaties. Je ervaart meer plezier en succes in het volgen van je missie.

Stijl is hierbij het middel, niet het doel zelf.

Mijn achtergrond

Wat mij als stijlcoach uniek maakt is dat ik ook psychologe ben.

Psychologie & Esthetiek

Mijn achtergrond ligt in psychologie en kunstgeschiedenis. Mijn interesse in de psyche van mensen maakt dat ik verder ben gegaan als psycholoog. Sinds negen jaar heb ik een eigen coachpraktijk waarin ik mensen help naar hun waarden te leven.

Ik heb me gespecialiseerd in verschillende methoden zoals ACT, Mindfulness, Narratief coachen, Voice Dialogue en loopbaancoaching.

Daarnaast heb ik een voorliefde voor alles wat met stijl, schoonheid en kleur te maken heeft. Mensen kwamen vaak naar me toe met vragen hierover. Ik werd er blij van om met ze mee te denken.

De stap naar stijlcoach

Met mijn creatieve talent wilde ik altijd al meer doen. Maar hoewel ik cliënten help met belemmerende overtuigingen, bleef ik zelf denken dat het ’te laat’ of ’te oppervlakkig’ was om dit te doen. En dus durfde ik mijn koers niet te veranderen. Ik zat vast in een verhaal wat me gevangen hield. Daarnaast was de reis die ik met het moederschap begon nogal uitdagend. Zo was er een traumatische bevalling en startfase met veel ziekenhuisbezoeken, een veranderend lijf en raakte ik mezelf overall wat kwijt.

Totdat ik moeder werd van mijn tweede kind. Toen voelde ik dat ik alle verschillende kanten van mezelf mocht samenbrengen. En dat alleen ik mijn eigen verhaal kon herschrijven. Er startte een nieuw hoofdstuk. Ik wilde mijn gevoel voor esthetiek en creativiteit verbinden met mijn werk als psycholoog. Ik volgde een stijlcoach en kleurenopleiding. En verdiepte me in storytelling en de kracht van verhalen en archetypen.

In mijn bedrijf BLOOM breng ik nu alles samen. Dat waar ik blij van word, in geloof en waar mijn kracht ligt. De verbinding tussen onze binnen- en buitenwereld. Een combinatie waarin alles bij elkaar komt en elkaar versterkt. En die, zo merk ik iedere keer weer, zelfontwikkeling speels en leuk maakt.

diepgang met resultaat

Mijn werkwijze

Van klanten krijg ik vaak terug dat ik een warme persoonlijkheid heb. Ik kan ook confronterend zijn als het nodig is, maar altijd vanuit een liefdevolle plek. Ik geloof in zachte kracht. Ik ben een intuïtief persoon en voel soms dingen waar mensen zich nog niet bewust van zijn.

Van binnen naar buiten toe werken

Ik streef naar diepgang met een praktisch resultaat. Ik ga voor opbouwen en voor versterken wat er al is. Jouw stijl en kleurpalet vormgeven heeft mijns inziens pas zin als je helder hebt waar je blokkades zitten, wat je waarden en verlangens zijn, en wat je wilt communiceren en waarom.

Van blokkade naar verlangen

Zo kan een blokkade zijn dat je jezelf weinig gunt. Dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Of dat je jezelf onbewust klein houdt en tegenhoudt in je groei. Een verlangen kan zijn om je volle potentie te benutten, meer zelfliefde te voelen, zichtbaarder te zijn. Van binnen naar buiten toe werken dus, niet andersom!

“In de sessies met Myrthe heb ik mogen ervaren dat ik er mag zijn. Dat ik liefdevoller naar mezelf mag kijken. Mezelf meer mag gunnen.

Ik vond het super spannend om me kwetsbaar op te stellen toen ik aan het traject begon. Maar Myrthe is ontwapenend, lief en super geduldig. Ze stelt de juiste vragen en biedt je de ruimte om je eigen inzichten te verwoorden.

Daar waar ik zelf snel ‘settle for less’, is Myrthe confronterend en concreet in haar feedback. Dat wat je al zag, maar nooit uitsprak klinkt opeens heel logisch in haar aanwezigheid. In de sessies met Myrthe heb ik mogen ervaren dat ik er mag zijn. Dat ik liefdevoller naar mezelf mag kijken. Mezelf meer mag gunnen. Ze is niet alleen stijlcoach maar ook een goed-gevoel coach.”

– Maartje Bruning, oprichter Doula Academie

When you live in alignment with your true self, life unfolds effortlessly.

mijn visie

Gaan staan voor wie jij werkelijk bent

Wat mij als stijlcoach uniek maakt is dat ik ook psychologe ben. Door deze achtergrond en ervaring weet ik als geen ander jouw binnenwereld met de buitenkant te verbinden. Ik ga met jou de diepte in. Ik zorg voor een duurzame transformatie door de verbinding van persoonlijke coaching met mijn intuïtieve stijlgevoel.

Kleding is non-verbale communicatie. Hoe meer overeenstemming er is tussen wie je bent en wat je laat zien, hoe minder ruis er is. Als je je kleedt naar wie je bent dan voel je vreugde en dat straal je ook uit. Dat werkt aanstekelijk! Je omgeving pikt dit op, je wordt beter gezien en je maakt meer impact met jouw boodschap. Je voelt je energieker en staat spreekwoordelijk in je licht.

Dat is waar ik voor sta en voor ga: alle vrouwen on top of their game. Je innerlijke vuur voelen, hiernaar handelen én je ernaar kleden. We werken niet aan een betere of meer perfecte versie van jezelf, maar zorgen ervoor dat je gaat staan voor wie je werkelijk bent.

“Myrthe zag mij echt. Ik weet nu wat mijn waarden zijn en kan dit duidelijk vertalen naar mijn keuzes, in gedrag én kleding.

Toen ik begon aan het Bloom traject dacht ik dat ik vooral op zoek was naar advies over kleur en stijl. Als fotograaf is esthetiek voor mij heel belangrijk en Myrthe haar gevoel voor stijl sprak mij meteen aan.

Maar Myrthe zag mij echt en wist snel naar de behoefte áchter mijn vraag te gaan. De coaching op het persoonlijke stuk bleek een waardevolle aanvulling. Ze gaat de diepte in en ik voel me gezien en begrepen. Zonder dat ze oordeelt.

Die combinatie maakt het traject voor mij zo bijzonder. Ik weet nu wat mijn waarden zijn en kan dit duidelijk vertalen naar mijn keuzes, in gedrag én kleding.”

– Mandy Brander, personal branding fotograaf

“Het is precies wat Myrthe doet: ze onderzoekt wie je wilt zijn én wat je wilt uitstralen, waardoor het van binnen en buiten klopt. Ze is zoveel meer dan een stijlcoach. Ze gaat echt samen met je op reis en reikt je de tools aan die nodig zijn om bewust te kiezen voor je eigen stijl en echt voor jezelf te gaan staan.”

– Fiona Chandler, business coach

Wat is jouw verhaal?

Ik ben vooral benieuwd naar jou! Wanneer sta jij in je kracht, wat doe je dan, hoe voel je je dan? En hoe zou het zijn als je dit kan vertalen naar je buitenkant?